En kurs i internationell matkultur pågår just nu i två grupper vid Lovisavikens skola. Nyligen tillredde eleverna rätter tillsammans med läraren i engelska Natalia Latysh Belenkaya och hotellguiden Kataryna Zlobina från Ukraina. LOVISA Under ledning av Natalia Latysh Belenkaya och Kataryna Zlobina tillreddes Ukrainas nationalrätt borsjtjsoppa och typiska ukrainska vareniki-knyten. Borsjtjsoppan åts med smetana och vareniki-knytena, fyllda med potatis, lök och champinjoner, serverades med krispigt baconströssel. Aku har under årskurs åtta och nio gått flera kurser i huslig ekonomi, bland annat i bakning och en kurs som hette ”Master Chef”. − Det är intressant att smaka mat från olika länder och lära om länders olika matkultur, säger han. (Marianne Nordström/NÖ) Läs mer i Nya Östis torsdagen den 16 mars 2023.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kategorier
Alla
Arkiv
September 2023
GDPR
|