Annorlunda aromer och upplevelser blir det när kocken Jyrki Tsutsunen, perkussionisten Tatu Rönkkö och DJ Bunuel skapar en helhet som innehåller mat, klang och en hel del av skogens anda. LOVISA Instundande lördag serveras en sexrätters middag som fått namnet "Skogens anda" i Café-Restaurant Saltbodan. Bakgrundskrafter till vad som beskrivs som en annorlunda ljud- och smaktripp är kocken Jyrki Tsutsunen, perkussionisten Tatu Rönkkö och DJ Bunuel. – Med middagen vill vi skaka om middagsgästerna genom att servera dem nya aromer och äventyr, säger Tsutsunen. Tsutsunen är känd för sina exotiska variationer av bekanta maträtter till vilka han samlar material från skogarna i Borgå. Också Rönkkö och Bunuel har skogen som källa när de hittar instrument vars klang de kombinerar med andra ljudvärldar. Vad de instundande lördag använder som instrument är ännu i skrivande stund oklart. (Marit Björkbacka/NÖ) Läs mer i Nya Östis torsdagen den 1 september 2022.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kategorier
Alla
Arkiv
Oktober 2023
GDPR
|