Tradition tillsammans med nytänkande ger nytt stuk åt något så gammalt och beprövat som honung. På Marbacka är man fast övertygad om att kvalitet uppskattas och lönar sig.
LILJENDAL Man kunde tro att det är lugnt på en honungsgård i oktober. Det är det inte, trots att bina tar det lugnare på hösten. Företagaren på gården Tomas Bruce har fullt upp, dels med försäljning av det de flitiga bina har samlat ihop i 150 bikupor under sommaren, dels med att städa upp efter säsongen och samtidigt bädda för nästa. Säsongen var medelmåttig, i honung på Marbacka betyder det ungefär 5 000 kilo. − Försäljningen är i full gång, åtgången ser ut att vara god, faktiskt så att några sorter redan är slut, säger Tomas Bruce. Det gäller att hålla fingret på tidens puls och att väl förvalta det som tidigare generationer har byggt upp. Tomas farfars far startade med några bikupor som hobby. Hans föräldrar Marina och Bjarne Bruce fortsatte och gick in för biodling som huvudnäring 1994. Gården har funnits i släkten sedan 1750-talet. Nu har Tomas Bruce tagit över gården och utvecklingsprojekten är många. (Nina Björkman-Nystén/NÖ) Läs mer i Nya Östis den 22 oktober 2020.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kategorier
Alla
Arkiv
Oktober 2024
GDPR
|