Det tog en timme att plocka örter, ogräs och kantareller och en timme att göra två soppor. Sedan åt lägerdeltagarna upp allt för det var så gott. PERNÅ – Till ogrässoppan plockade vi mjölkört, nässla, klöverblad och kirskål. Vi mixade med broccoli och zucchini. Vi hittade ganska lite kantareller men det blev ändå mycket smak i svampsoppan, säger lägrets huvudansvariga ledare Mia Aitokari. Alla fick plocka något, göra något i köket, alla deltog och gjorde sitt och sedan åt vi och åt vi tills allt var slut. Kamratförbundet för Kuggomskolan står som arrangör för lägret. Med understöd från Brita Maria Renlunds minne ordnas två barnläger i sommar med natur och djur som tema. Lägerdeltagarna besökte Teiras och djuren där. Barnen fick röra och klappa korna och fick veta hur de sköts och att de blir kött. Hos Silvennoinens fick de rykta hästar och fläta manar. På Villitarha fick de veta mer om alpackor och kunde mata dem och hönsen. Kompisarna Sigrid Vonka och Sofia Hirvonen, 10 år, är väldigt nöjda med lägret. − Det är ett jätteroligt läger, säger Sigrid. I går kväll hade vi hot dogs och marshmallows. Ogrässoppan i dag smakade som spenatsoppa, inte konstigt alls. − Jag har inte ”pajat” kossor förut, säger Sofia. I går gjorde vi trafikregler till djur. Jag ritade en skylt med varning för rävar, åt kaniner. (Marianne Nordström/NÖ) Läs mer i Nya Östis torsdagen den 4 augusti 2022.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kategorier
Alla
Arkiv
Augusti 2024
GDPR
|