Stefan Lindfors figurerar emellanåt på Nya Östis sportsidor i egenskap av ishockeyspelare. Nu ställer han sig framför spisen och tar sig an rollen som köksmästare. Han tillreder en påskmiddag med lammkarré i huvudrollen. LOVISA Stefan Lindfors bjuder på en påskrätt som består av lammkarré, potatispuré, rostade grönsaker och rödvinssås. Maten tillreder han i Lovisa Societetshus där Kristian Vuojärvi bedriver restaurangverksamhet. Sommaren 2018 korsade Stefan Lindfors och restauratör Kristian Vuojärvis vägar i Lovisa. Vuojärvi har blivit känd för att ha det lotsat Finska kocklandslaget till framgångar ute i världen. Han vill öppna en sportbetonad bar i Lovisa – något som också Lindfors gått och tänkt på. – Han frågade om jag villl bli köksmästare och jag svarade ja. Degeri Sport Pub & Dine öppnade någon månad senare. Stället hann ha öppet ett halvt år innan coronapandemin slog till och som bekant gjorde restaurangers tillvaro nästan ohållbar, säger Lindfors. Vad gör då en köksmästare? Till arbetsuppgifterna hör att göra beställningar och planera arbetslistor– ja, allt pappersarbete. Han måste ha en helhetssyn över personfrågor, ledarskap och ekonomi för att nämna några av uppgifterna. – Det finns köksmästare som endast sitter på kontoret, men jag vill också stå i köket, säger Lindfors. Stefans lammkarré (4 personer) Lammkarré: 600 g lammkarré timjam eller rosmarin salt peppar olja till stekning Ta ut lammköttet ur kylen i god tid och krydda köttet. Stek lammkarrén i het panna cirka tre minuter per sida beroende på storleken. (Hanna Stringer/NÖ) Läs mer i Nya Östis torsdagen den 14 april 2022.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kategorier
Alla
Arkiv
Oktober 2024
GDPR
|