LOVISA Lovisa stad utlyste i början av april en baktävling för att få fram en ny Lovisabakelse. Tävlingen är öppen för alla. Semifinalen arrangeras torsdagen den 12 maj klockan 15 i Lovisavikens skola. Därifrån går 3–5 bidrag vidare till finalen lördagen den 14 maj klockan 12 i Kommendantshuset.
Förutom ära och berömmelse får vinnaren även en superfin KitchenAid-matberedare från Veikon Kone Lovisa Rosvall. – Intresset har varit glädjande stort, och på stan florerar redan rykten om folk som fått provsmaka hemliga tävlingsbidrag, säger projektkoordinator Nina Wiklund med ett skratt. Snart ska även den eminenta finaljuryn få skämma bort sina smaklökar. Grafikern, satirikern och Runeberginfluencern Kasper Strömman säger sig vara konservativ när det gäller Runebergstårtor men har lovat pröva på de nya utmanarna österifrån med öppet smaksinne. Företagaren bakom Café Favorit, Irene Kalks expertis inom områden mäts i liter snarare än i kryddmått. Nina Ek representerar Lovisa företagare och hoppas vinnarbakelsen kan bli ytterligare ett dragplåster för Lovisa. I semifinalen lotsas juryn som skiljer agnarna från vetet av kostservicechef Annika Kuusimurto. Hur deltar man i tävlingen? Tävlingen är öppen för alla. Men för att få delta måste du anmäla dig senast den 9 maj. Anmälan sker elektronisk via loviisa.fi/sv/nyheter/lovisabakelsen/ eller per post åt Nina Wiklund, Centralen för bildning och välfärd, Karlskronabulevarden 8, PB 77, 07901 Lovisa. Kom ihåg att ange ditt namn och telefonnummer. Bakelsen och receptet ska lämnas in i Lovisavikens skolas matsal den 12 maj senast kl. 14.45. Det är viktigt att både ingredienserna och metoden finns tydligt antecknade. Vinnarreceptet blir offentligt och både kommersiella och icke-kommersiella aktörer får rätt att baka och sälja bakelsen. Noggrannare instruktioner skickas till de anmälda. Finalisterna ges möjlighet att baka sin bakelse på nytt till finalen. Hur väljs vinnaren? Förutom smaken och det visuella väger även följande i bedömningen:
0 Comments
Leave a Reply. |
Kategorier
Alla
Arkiv
Augusti 2024
GDPR
|