Museet bjuder på en kulinarisk smakresa till 1700- och 1800-talet, med receptsamlingar, dukningar hos borgare och torpare. Eldstaden med kitteln i köket där yllestrumporna hänger på spjället. Smaka på kryddorna i tidsresan. LOVISA På måndagskvällen arrangerade Lovisa stads museum en festlig öppning på årets storsatsning som är en utställning som handlar om matlagning från 1700- och 1800-talet. – Alla föremål är museets egna. Vid årsskiftet hade vi visionen klar om hur vi ville utforma utställningen, sedan tog själva uppbyggandet två till tre veckor i anspråk, säger museiassistent Carina Nygård. Utställningen är klar och tydlig med informerade affischer och glasmontrar där det finns köksredskap och tillbehör med beskrivningar. Olika nivåer av dukningar kan beskådas. (Heidi Hurmerinta/NÖ) Läs mer i Nya Östis torsdagen den 2 mars 2023. Vill du läsa allt det lokala material Nya Östis producerar? Det finns olika prenumerationsalternativ för papperstidningen. Priser och kontaktuppgifter hittas här.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kategorier
Alla
Arkiv
Oktober 2024
GDPR
|